Spyxet 2019: Christofer Columbus – Vi sitter alla i samma båt

Varmt välkomna till årets uppsättning av Spyxet: ”Christofer Columbus – Vi sitter alla i samma båt” tillsammans med filmen ”Ni tror ni vet om vår planet”

Efter att förra årets alkoholförbudsdimma har skingrat sig reser vi nu tillbaka i tiden till Madrid 1486, där prinsessan Johanna den Vansinniga sitter på hovet och är arg. Varför ska hennes föräldrar vara såna tråkiga rojalister och tvinga henne att gifta sig med den mesiga Prins Robert III av Skottland när allt hon vill är att åka ut och se världen?!

Vad Johanna inte vet är Christofer Columbus precis anlänt till staden och han är om möjligt ännu argare. Varför ska alla kungar vara såna förbaskade fundamentalister och tro att jorden är platt och därför inte sponsra hans GENIALA upptäcktsfärd för att hitta en ny sjöväg till Indien?!

När dessa två liv korsas börjar en historia om fjantig adel som lever livet med silversked i mun, ideella elevdrivna organisationer som inget verkar gå rätt för och ett skepp på vilket alla vill gå ombord! Vi ses där, vamos!

Spyxfilmen 2019: Ni tror ni vet om vår planet

En katedralare, en spykist och en polhemmare går in på Skype. Vad har de alla gemensamt? De har inga vänner förutom varandra och de tror alla att jorden är platt. I denna film följer vi Simon, Anastasia och Peg på deras väg att störta NASA. Vare sig motiveringen är att bli Sveriges främsta Flat Earthers eller bara att få bli en del av Spyken-eliten spelar ingen roll, sanningen måste fram till varje pris!

Kommer snart: Spyxpodden 2019!!!!