Om Spyxet

Generalen har ordet

Spyxet är en ideell teaterförening där 170 spyxare arbetar mot det gemensamma målet att i april varje år sätta upp Lunds bästa gymnasiespex på Stadsteatern i Lund. Spyxarna är elever från olika årskurser på Gymnasieskolan Spyken. Medlemmarna är fördelade över fjorton grupper med olika ansvarsområden som tillsammans skapar ett fantastiskt slutgiltigt resultat.

Spyxet handlar inte bara om målet i sig utan även om glädjen och de många nya vänskaper man får under året. Vi vill även uppehålla och uppmärksamma kreativiteten och engagemanget som finns hos Lunds ungdomar som gör det möjligt att varje år leverera föreställningar av hög kvalité. Bakom kulisserna väntar resultatet av Spyxets intensiva slit under 2017/2018 på att beskådas av er den 12, 13 och 14 april med tre föreställningar som i regel brukar vara slutsålda. Vi ses där!

 

Tova Stengard & Johanna Linde

Generaler

Frågor och svar

När är föreställningarna?

Tiderna för årets föreställningar är:

Torsdagen den 12 april  kl. 19.00
Fredagen den 13 april kl. 19.00
Lördagen den 14 april kl. 19.00

Biljettpris: 100 kr

Samtliga föreställningar spelas på Stadsteatern i Lund och beräknas pågå i cirka två timmar.

Hjärtligt välkommen!

Hur köper jag biljett?

Biljetter kommer att säljas veckorna innan föreställningarna spelas på Spyken (utanför matsalen), Katedralskolan (utanför matsalen) och på Polhemskolan. På vår evenemangssida på Facebook kommer vi löpande att lägga ut information om när biljettförsäljning sker, så håll dig uppdaterad!

E-biljetter kan du bland annat köpa genom att klicka på ”Köp biljett” på hemsidans förstasida. Därefter kommer du direkt att slussas vidare till vår biljettleverantörs hemsida. Priset för en E-biljett är naturligtvis detsamma som för en vanlig biljett, men det tillkommer en liten transaktionsavgift på 6 kr. Betalar gör du enkelt och tryggt med ditt bankkort och efter genomförd betalning skickas biljetterna till den e-postadress du uppgav i samband med köpet. När föreställningen väl nalkas skriver du bara ut biljetterna där hemma och tar med och visar upp dem i entrén. Supersmidigt!

När får jag mina E-biljetter?

E-biljetterna skickas vanligen direkt till den e-postadress du uppgav vid köpet. Skulle du mot förmodan inte ha fått dina biljetter är du varmt välkommen att kontakta oss genom kontaktformuläret som du finner under ”Kontakta oss” i menyn, så löser vi det ögonaböj!

Hur blir jag spyxare?

Går du på Gymnasieskolan Spyken och känner ett kall för att börja spexa? Nämen så trevligt! Spyxet består idag av 15 olika grupper med olika spännande och roliga arbetsuppgifter som ständigt behöver tillskott i form av nya förmågor. Du kan själv spana in de olika grupperna genom att klicka på ”Grupper” i menyn längst upp på sidan. Icke att förglömma är att all intagning sker i början av varje läsår, så håll ögon och öron öppna så att du inte går miste om chansen att ansöka. Varje minut som icke-spyxare är en förlorad minut!

Jag vill bli sponsor!

Spyxet behöver alltid glada och trevliga samarbetspartners!

Som sponsor till Spyxet får ditt företag eller din förening möjligheten att annonsera i vårt programblad och på vår hemsida.

Kontakta oss genom kontaktformuläret under ”Kontakta oss” i menyn längst upp på sidan för att få ytterligare information.

Väl mött!

"En fartfull och proffsig föreställning."

− Sydsvenskan

"Tack för två underbara timmar förstklassig underhållning!"

− Margareta Sjöö, besökare

"Gemenskapen i Spyxet är outstanding!"

− Johan Södergren, fd spyxare